Klaus Iohannis: „Toate crizele din prezent, precum inflația record, prețurile crescute la energie, au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei. „

598

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că toate crizele din prezent, precum inflația record, prețurile crescute la energie, au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei.

Redăm integral textul președintelui:

„Toate crizele din prezent, precum inflația record, prețurile crescute la energie, au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Problema nu este una românească, ci una globală, și nu am ajuns aici pentru că cineva nu și-a făcut treaba. În țările europene inflația este la fel de mare.

Este important că avem un Guvern stabil, care își dă silința și a găsit soluții bune pentru a ameliora impactul acestei situații economice dificile și a ajuta consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici.

Am discutat cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le pregătesc, se lucrează la scheme de compensare la pensii, la salarii, pentru că trebuie să fim conștienți că aceste crize se vor prelungi, chiar dacă se termină războiul.”