Klaus Iohannis şi soţia sa, reclamaţi la poliţie că nu au purtat masca de protecţie, deşi acest lucru era obligatoriu

1526

Un bărbat din judeţul Sibiu a trimis Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe soţia acestuia, Carmen. Bărbatul reclamă că, în 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice la finalul unui lung proces de reabilitare, dar, pe stradă, după ce au ieşit din biserică, niciunul nu purta masca de protecţie, potrivit antena3.ro

”Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan (sancţionată pentru că nu a purtat mască în aer liber, când acest lucru era obligatoriu – n.r), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat. Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu”, a declarat, marţi, Cristian Dan.

Întrebat ce a cerut în sesizare, bărbatul a precizat că a invocat Constituţia.

”În primul rând am invocat Constituţia….am cerut Poliţiei Sibiu să aplice legea nedicstriminatoriu pentru ca şi populaţia să vadă că nu contează ce funcţie ai, legea trebuie şi sper să fie aceeaşi pentru toţi”, a mai declarat bărbatul.

”Nu poţi să ameninţi populaţia. De doi ani de zile suntem ameninţaţi – staţi în casă că vom avea morţi, staţi în casă că e pandemie (…) este o bătaie de joc la adresa populaţiei, care la cea mai mică încălcare a legii este sancţionată”, a adăugat acesta.

În 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice la finalul unui lung proces de reabilitare.

În 10 octombrie, rata de infectare în Sibiu era de 8,5 la mie şi deja fuseseră impuse restricţii aferente acestui prag de infectare, una dintre măsuri fiind obligativitatea măştii de protecţie în spaţiile deschise.

Sindicatul Europol a comentat modul în care s-au desfăşurat alegerile interne în PNL, povestind ironic cum a scăpat un timișorean de o amendă folosind poza preşedintelui Klaus Iohannis prezent la congres şi a stat între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, cu care a făcut un schimb de replici la un moment dat, fiind surprins fără mască.

„Un polițist din Timișoara intră într-un restaurant. Vede un bărbat fără mască. Îi cere actul de identitate pentru a-i aplica amenda.

Bărbatul îi spune că vrea înainte să îi arate o poză. Pe ecranul telefonului este poza cu Președintele României la Congresul PNL, fără mască.

Polițistului îi este jenă să îi mai aplice amendă. Apoi cei doi schimbă subiectul și vorbesc despre golf”, spune cu ironie Europol pe pagina sa de socializare, făcând aluzie la preşedintele Klaus Iohannis care a fost surprins la congres fără masca de protecţie.