Klaus Iohannis, prezent la Ploiești, refuză categoric o dezbatere cu Viorica Dăncilă: Nu avem ce discuta!

609

Preşedintele Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a exlus luni participarea la vreo dezbatere electorală alături de contracandidata sa de la PSD, Viorica Dăncilă, susţinând că nu are ce discuta cu aceasta.

El a susţinut că Viorica Dăncilă a repzentat „guvernul care a  atacat românii în stradă în acel 10 august de anul trecut”.

„Pe reprezentanta unui astfel de partid, nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor, şi care mai nou aruncă acuzaţii xenofobe în spaţiul public, o astfel de candidată nu pot să o întâlnesc la o dezbatere.

Despre ce să vorbim? Sigur, cineva poate să spună: ‘Dar cum n-aveţi despre ce vorbi? Este vorba despre România şi despre români’. Da, România în extern a fost compromisă de această contracandidată a mea. S-a dus la New York şi a promis că face şi drege lucruri care ne-au pus în mare dificultate? S-a dus într-o ţară prietenă din vecinătate şi a confundat-o în discursul public cu o altă ţară? Să vorbim despre viitorul românilor. Eu să vorbesc cu contracandidata despre viitorul românilor eu, care îmi doresc un viitor foarte bun pentru români? Şi contracandidata a condus Guvernul care a guvernat împotriva românilor şi i-a bătut în stradă pe români? O candidată care a tolerat permanent atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă, făcându-se că este plecată undeva.

Cu această doamnă să discut despre Europa? A pus această contracandidată a mea pe unii din echipa de la PSD să spună lucruri foarte ciudate, cum că eu mi-aş dori să adun PSD-iştii undeva pentru reeducare”, a declarat Iohannis la Ploieşti într-un discurs susţinut în faţa  membrilor PNL şi simpatizanţilor.

Iohannis a avut o replică şi pentru cei care susţin în spaţiul public că lipsa unei dezbateri între contracandidaţi ar reprezenta un deficit democratic: În România există un deficit democratic şi are un nume: se numeşte Partidul Social Democrat”.