Klaus Iohannis, preşedintele României: „Am decis să-l desemnez ca premier pe domnul Vasile Florin Cîţu”

415

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier.

Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca prim-ministru a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial. „Se desemnează domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. 2 din Constituţia României, republicată”, se arată în decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

„PNL a constituit un guvern și s-a apucat să repare ce a stricat PSD și să facă lucruri importante pentru a veni mai aproape de cetățean. PSD s-a opus însă vehement reformelor promovate de guvernul Orban. Pentru a depăși blocajul cauzat de tergiversările PSD, premierul desemnat Ludovic Orban și-a depus mandatul. După consultările de astăzi cu partidele parlamentare, am decis să îl desemnez pentru poziția de premier pe Florin Cîțu, care se va prezenta, în scurt timp, în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare. ” a declarat Klaus Iohannis