Klaus Iohannis: Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituţia

481

Premierul Viorica Dăncilă încalcă flagrant Constituţia şi afectează grav credibilitatea României, a acuzat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la faptul că şefa guvernului refuză să vină la Cotroceni pentru a se consulta cu el în privinţa viitorului comisar european.

” Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul premierului de a veni astăzi la Cotroceni pentru a ne consulta pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției.

Încăpățânarea premierului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană a dus deja la un eșec uriaș și există inclusiv riscul ca țara noastră să piardă portofoliul de comisar european pe Transporturi. Doamnă Dăncilă, încetați să mai afectați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid!

Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Faceți o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european doar în urma consultării cu Președintele României și după obținerea avizului Parlamentului! ” a transmis Klaus Iohannis.