Klaus Iohannis: NU voi desemna un premier PSD, NU vom avea guvern de uniune naţională

357

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că aşteaptă motivarea CCR cu privire la desemnarea premierului şi a anunţat că şansele de a declanşa anticipate au scăzut sub 50%. În ceea ce priveşte coronavirusul, Iohannis a anunţat convocarea CSAT pentru miercuri.

Iohannis a spus că nu comentează decizia CCR şi că aşteaptă motivarea deciziei.

Principalele declaraţii ale preşedintelui: 

KLAUS IOHANNIS: „Nu iau în calcul un guvern de uniune naţională”

KLAUS IOHANNIS: „Alegerile anticipate tocmai s-au îndepărtat. Alegerile sunt însă baza democraţiei, rezolvă situaţia de la conducerea unei ţări”

KLAUS IOHANNIS: „Nu voi desemna un premier din partea PSD, niciun partid nu are majoritatea în parlament”

KLAUS IOHANNIS: „Este nevoie d eo nouă majoritate parlamentară, care să susţină un guvern stabil, nu putem continua cu guverne demise trimestrial. Dar PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor. Îi asigur pe cetăţeni că România este guvernată, în ciuda crizei”

KLAUS IOHANNIS: „PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil, a creat o nouă criză prin sesizarea CCR. Nu voi comenta decizia CCR şi voi aştepta motivarea. Ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor. România are nevoie de politicieni responsabili, nu de o nouă criză. PSD este obsedat de putere, care refuză să accepte că şi-a pierdut dreptul de a guverna”.

KLAUS IOHANNIS: „Nu avem niciun caz de cononavirus confirmat în România. Am decis să convoc CSAT pentru miercuri pentru a combate o eventuală epidemie. Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în privința numărului de cazuri din Europa. Situația din Italia generează multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetățenilor români.”

Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier