Klaus Iohannis, mesaj către români după apariţia primului caz de coronavirus: „Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente”

424

Preşedintele Klaus Iohannis a dat joi un mesaj către români, după ce în România a fost confirmat primul caz de infecţie cu coronavirus.

“ Dragi români, Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale.” a scris Klaus Iohannis pe facebook.

Preşedintele a dat asigurări că instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împierdica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative.

“Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice. ”, a mai spus Klaus Iohannis.