Klaus Iohannis: „Ludovic Orban este premierul desemnat. Soluţia mea o reprezintă anticipate”

381

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu delegaţiile partidelor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării unui nou premier după ce Guvernul Orban a fost demis miercuri prin moţiune de cenzură.

Primii intraţi la consultări au fost liberalii, urmaţi de social-democraţi şi de delegaţiile USR, UDMR, PMP, ALDE, Pro Europa şi delegaţia Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Liberalii l-au propus pe Ludovic Orban, în timp ce social-democraţii l-au propus pe Remus Pricopie. A urmat la consultări delegaţia USR care l-a propus pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. 

Ludovic Orban a fost desemnat de către Klaus Iohannis, din nou, premier al României. Liderul PNL trebuie să își formeze o nouă echipă de miniștri.

„Întoarcerea la electorat, adică alegeri anticipate, este soluția corectă, care satisface nevoia de democrație în România. De o parte se află un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, un guvern care vrea să miște lucrurile și de cealaltă parte un PSD care dorește să oprească lucrurile. În cadrul consultărilor de astăzi, le-am prezentat partidelor opțiunea alegerilor anticipate, care este prima mea opțiune. Sunt partide care susțin anticipatele, iar altele care mai au nevoie de discuții interne. Până atunci însă, trebuie să facem următorul pas și am decis să îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament.” a declarat Klaus Iohannis