Jandarmii prahoveni au recuperat 13 turiști de pe munte, după ce aceștia s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui

451

Un grup format din 13 turişti a fost recuperat, sâmbătă, de jandarmii prahoveni de pe munte, aceştia cerând ajutor după ce pe traseu a apărut o ursoaică cu pui.

Potrivit Salvamont Bușteni, un grup de 13 turisti care coborau pe Jepii Mari, s-au intâlnit cu o ursoaica cu pui. Timp de aproape o ora aceasta nu s-a departat de poteca turistica, chiar daca oamenii au facut galagie si au incercat sa o alunge, blocând astfel coborârea oamenilor.

Turistii s-au vazut nevoiti sa ceara ajutor la 112. La apel a raspuns Jandarmeria si Salvamontul, iar noi i-am sfatuit ca cel mai bine ar fi sa se intoarca. In acelasi timp, o echipa de salvamontisti din Busteni si Prahova a plecat in ajutorul turistilor care i-a insotit pana la cabana Piatra Arsa.

Un echipaj de la Jandarmerie i-a asteptat in masina la drumul asfaltat de pe Platou si i-au coborât pana in Sinaia. Aceasta situatie putea deveni una foarte periculoasa daca turistii nu ar fi observat din timp prezenta animalelor sau daca ar fi fortat trecere pe lânga ursoaica. De data aceasta totul s-a terminat cu bine.