ITM Prahova anunță noi controale în domeniul construcțiilor

452

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova desfăşoară în acest an campania privind obligaţiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile.

Obiectivele  campaniei sunt:

– creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor  din domeniul

– construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime.  

  – încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcţiilor implicaţi în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor.       

 – promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

În acest sens, în data de 28 februarie aprilie 2020, ITM Prahova organizează la sediul instituţiei,  începând cu ora 10.30, acţiunea de instruire, informare şi conştientizare a angajatorilor care desfăşoară lucrări de construcţii în cadrul şantierelor temporare şi mobile în judeţul Prahova.

              Ulterior, în lunile aprilie – octombrie 2020, inspectorii de muncă vor verifica modul implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor.

Foto cu caracter ilustrativ