ITM Prahova anunță controale cu prioritate la angajatorii din construcţii

812

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova desfăşoară în acest an campania privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor. Obiectivele campaniei sunt:

– creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime.
– încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcţiilor implicaţi în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul constucţiilor.
– promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

În acest sens, în data de 19 aprilie 2019, ITM Prahova organizează la sediul instituţiei, începând cu ora 10.30, acţiunea de instruire şi informare a angajatorilor care desfăşoară lucrări în construcţii în cadrul şantierelor temporare şi mobile din judeţul Prahova.

Ulterior, în lunile iunie – octombrie 2019, inspectorii de muncă vor verifica cu prioritate angajatorii din construcţii la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară lucrări de construcţii unde există riscul de cădere de la înălţime.