IPJ Prahova a organizat o acțiune de amploare care a vizat transportul în regim de taxi și transportul în comun

550

În cursul zilei de ieri, Serviciul Rutier a organizat o acțiune cu efective mărite la nivelul județului, îndeosebi pentru controlul autovehiculelor cu care se efectuează taximetrie, precum și pentru prevenirea factorilor ce pot favoriza producerea de accidente rutiere.

În urma acțiunii, au fost controlate 131 de autovehicule cu regim taxi și au fost constatate 44 de abateri privind activitatea taximetriștilor.

40 dintre acestea au reprezentat contravenții la legislația privind circulația pe drumurile publice, celelalte 4 fiind prevăzute de legislația care statuează activitatea de taximetrie (lipsă licență de transport persoane și utilizarea taxiurilor în alte scopuri).

De asemenea, un taximetrist a rămas fără permis de conducere, iar altuia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare.

Mai mult de atât, cu ocazia acțiunii derulate, în localitatea Breaza, polițiștii au identificat un microbuz care transporta cu 12 persoane mai mult decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare și 3 persoane care nu aveau eliberat bilet de călătorie.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amenzi în cuantum de 18000 lei. În afară de acestea, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale altor categorii de participanți la trafic.

Prin prisma rezultatelor obținute, acțiunile de acest gen vor continua, în special, în zonele cunoscute ca prezentând risc rutier, pentru prevenirea evenimentelor negative.