Într-un județ din România politiștii nu mai dau amenzi

1504

De când au aflat că Guvernul nu le va mări salariile, poliţiştii doljeni îi sancţionează pe şoferii imprudenţi doar cu avertismente, nu şi cu amenzi. Liderii de sindicat spun că poliţiştii aduc lunar la buget peste 20 de milioane de euro numai din amenzi şi le reproşează autorităţilor că nu folosesc o parte din aceşti bani ca să le dea poliţiştilor salarii decente.

Sidicaliştii din poliţie spun că la fel vor proceda şi alţi oameni ai legii din teren. Totul, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor a le majora salariile.

Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj: „Protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”

Protestul poliţiştilor i-a bucurat pe şoferi.

Anul trecut, în judeţul Dolj, poliţiştii de la rutieră au dat peste 78.000 de amenzi şi avertismente în stradă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dolj au refuzat să comenteze hotărârea luată de sindicaliştii din poliţie.

Citește în totalitate pe http://digi24.ro