Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil! Degajări de fum masive!

989

Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil! Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că marți dimineață, 29 ianuarie, din cauza unui incident tehnic, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse.

„Marți 29 ianuarie 2019, ora 10.40, la SC PETROTEL LUKOIL SA s-a produs un incident tehnic, constând dintr-o neetanșeitate la un tub din interiorul unui cuptor de la Instalația de cocsare. Operatorul a oprit imediat alimentarea cu materia primă (semigudron) și cuptorul a fost izolat.

Pentru cca 5-7 minute, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse, din cauza produsului scurs prin neetanșeitate. În procesul de eliminare a resturilor de materie primă, rămase în cuptor (operație care a durat în jur de 1 ½ ore), au mai existat două scurte intervale de timp în care a apărut fum negru.

APM Prahova s-a deplasat la fața locului și a prelevat probe în zona afectată cu analizorul portabil FTIR Gasmet DX 4030, în următoarele puncte de monitorizare: P1 – Str. Mihai Bravu – (S.C. Blue Bird), P2 – Centura de E (Ghighiu) și P3 – Cartier Mihai Bravu, situate pe direcția predominantă a vântului. Valorile măsurate pentru indicatorii amoniac, benzen, formaldehida, metanol, fenol, monoxid de carbon, etan, propan, butan, pentan, hexan au prezentat ușoare creșteri, nedepășind concentraţiile maxime admisibile/valorile limită, în conformitate cu legislația in vigoare.” au comunicat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Prahova