Începând cu ce oră și pe unde se face accesul la finala Cupei României după stadionul „Ilie Oană”, unde sunt așteptați 13.000 de oameni

754

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploiești vor fi alături de spectatorii prezenți astăzi, pe stadionul “Ilie Oană”, unde va avea loc Finala Cupei României.
Pentru desfășurarea în condiții optime a partidei de fotbal, în efortul susținut al celor 230 de jandarmi, vor participa și lucrători de poliție, efective de pompieri și poliție locală din cadrul Inspectoratelor Județene și Direcției Poliției Locale.
Accesul în incinta arenei sportive se va face începând cu ora 18:00 astfel:

– suporterii echipei A.F.C. Astra Giurgiu – str. Latină pentru Peluza 2 Vest
(sectoarele 303 – 306);
– suporterii echipei F.C. Viitorul Constanța – str. Alexandru Vlahuță pentru
Peluza 1 Est (sectoare 104 – 107);
– pentru ceilalți spectatori:

• Str. Stadionului (P.C.A. 1) – posesorii de bilete în Tribuna 1 Vest (sectoarele 601-603,605);
• Str. Stadionului (P.C.A. 2 și 3) – posesorii de bilete la Loje și Tribuna 0 (sectoarele 501-506);
• Str. Alexandru Vlahuță (P.C.A. 4) – posesorii de bilete în Tribuna 1 Est (sectoarele 402-405);
• Str. Mihai Bravu (P.C.A. 6, bateria de 6 turnichete) – deținătorii de bilete în Tribuna 2 Sud (sectoarele 200-205, 207-213);
• Str. Mihai Bravu (P.C.A. 6, bateria de 2 turnichete) – deținătorii de bilete în Tribuna 2 Sud (sectoarele 206,208).

Pentru această partidă, Federația Română de Fotbal organizează în zona centrală a tribunei a-II-a Family Zone destinat pentru suporterii care doresc să participe însoțiți de minori (copii sub 14 ani). Accesul în această zonă se va realiza prin intrarea din str. Mihai Bravu.
De asemenea, la solicitarea Federației Române de Fotbal, autoritățile administrației publice locale au luat măsuri de restricționare a traficului auto pe străzile adiacente stadionului, în ziua disputării partidei de fotbal.

Se recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
Conform art. 14 din legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.
Jandarmeria asigură pe această cale opinia publică şi ploieștenii în special, că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
Jandarmii din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploiești vor fi alături de spectatorii prezenți mâine, pe stadionul “Ilie Oană”, unde va avea loc Finala Cupei României.