Incendiu violent la un depozit de mobilier din municipiul Ploiești

681

Un incendiu violent a izbucnit ieri, în jurul orei 10:31 la un depozit care are ca obiect de activitate producția de mobilier din metal pentru birouri și magazine, din municipiul Ploiești.

La sosirea pompierilor militari la locul intervenției, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum,  pe o suprafață de aproximativ 300 mp.

La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, 3 autospeciale de lucru cu apă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

18 pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens și gazele toxice degajate și a  fost finalizată în jurul orei 12:40.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deterioarată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.

Ca urmare a incendiului, au ars cca. 50 kg materiale textile, 500 kg. panouri din lemn și alte materiale plastice, lemnoase și textile folosite pentru asamblarea mobilierului. Incendiul s-a propagat și la vecinătăți unde au ars atât vegetația uscată, cât și izolația peretelui exterior pe o suprafață de aproximativ 30 mp, 2 aparate de aer condiționat și o fereastră din termopan.

Foto cu caracter ilustrativ