Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța. NOUĂ pacienţi de la ATI au murit – surse

457

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, ei urmând să fie transferați la alte unități sanitare.

Potrivit unor surse oficiale, nouă dintre pacienţii din spital au decedat. Evacuarea pacienţilor şi căutarea eventualelor victime continuă.În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei se instalează un spital mobil pentru triajul pacienţilor. Ministerul Sănătății a transmis că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Guvernul a transmis că premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.
„Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale”.

Pompierii au instalat lângă spital o unitate mobilă pentru triajul pacienților evacuați.

La acest moment, pacienţii sunt evacuaţi.