În USR Ploiești există prima candidatură în competiția internă pentru funcţia de primar al Ploieştiului

719

Mihai Polițeanu, vicepreședinte USR Ploiești, și-a depus candidatura pentru desemnarea candidatului USR la funcţia de primar al Ploieştiului.

Mai jos regăsiți declarația integrală a acestuia:

„Intenţia, exprimată intern săptămâna trecută, a fost însoţită de un proiect-concept de dezvoltare a oraşului (vezi aici: ), care prezintă pe larg o viziune despre cum văd eu viitorul oraşului, 3 obiective (direcţii de dezvoltare) şi detalierea acestora prin măsuri de implementare.

Este o primă schiţă a unui proiect de guvernare locală care va deveni strategia de dezvoltare a oraşului în cazul în care voi ajunge primar al Ploieştiului şi pe care îl fac public astăzi pentru o redactare colaborativă a unei forme finale în următoarele 10 luni. Invit, deci, cetăţeni, ONG-uri, mediul privat, mediul academic local şi pe oricine care iubeşte Ploieştiul să participe la schiţarea viitorului oraşului, altul decât cel falimentar al zilei de astăzi.

Ceea ce propun eu pentru viitorul Ploieştiului este transformarea acestuia în polul revoluţiei industriale 4.0. în România, care să ducă la integrarea industriei petroliere (brand şi mândrie a oraşului nostru), pe de o parte, şi industriilor IT şi creative, pe de altă parte. Integrarea trebuie să se facă sub premisa conceptului de dezvoltare durabilă, în care protecţia mediului este prioritară, şi trebuie să aducă industria petrolieră din Ploieşti în secolul 21, făcând-o mai eficientă, mai inteligentă şi mai curată. În caz contrar, Ploieştiul va rămâne un oraş monoindustrial de secol XX, în care interesele industriei dominante vor intra în coliziune cu interesele de secol XXI ale comunităţii şi pe care tinerii vor continua să îl părăsească în căutarea altor oraşe şi oportunităţi de viaţă.” a declarat Mihai Polițeanu

Sursă : Facebook Mihai Polițeanu