Iluminat public modern și eficient în orașul Băicoi pe fonduri europene

695

Astăzi, 13 august, s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a iluminatului public în orașul Băicoi, județul Prahova”.

Pentru modernizarea iluminatului și creșterea eficienței energetice au fost accesate fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, gestionării eficiente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea C „Iluminat public”.

Din cele aproximativ  6,9 milioane de lei, cât reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului, aproape 6 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile din FEDR, aproximativ un milion de lei este aportul  bugetului național, cofinanțarea eligibilă a beneficiarului fiind de circa 140 mii de lei. Prin intermediul acestei investiții, cu o perioadă de implementare de 36 de luni, sistemul de iluminat public al orașului va fi modernizat.

Vor fi montate corpuri LED cu o eficiență ridicată, panouri fotovoltaice, va fi înlocuită toată rețeaua aerienă și va fi instalat un sistem de telegestiune.

Modernizarea realizată prin acest proiect va conduce la realizarea unui iluminat public de înaltă eficiență luminoasă și energetică, cu o durată de viață ridicată și cu cheltuieli de mentenanță și exploatare reduse.