Idee inedită : Primăria care oferă o vacanță la tombolă pentru cei care-și plătesc taxele la timp

637

Trei zile de vacanţă, pentru două persoane, pe banii consiliului local. Este răsplata inedită a Primăriei Cavnic, judeţul Maramureş, pentru contribuabilii care îşi plătesc taxele la timp. Localnicii care îşi plătesc integral impozitele până la finalul lunii pot câştiga, la tombolă, o excursie de trei zile în Polonia. Iar premiul pare să-i atragă pe oameni ca un magnet: numai în primele două luni ale acestui an în conturile primăriei Cavnic au intrat cu peste 250 de mii de lei mai mult decât în 2018.

Ideea organizării unei tombole i-a venit primarului din Cavnic în urmă cu trei ani, după ce administrația locală nu a mai avut bani să plătească factura de gaz.

Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic: Nu am reuşit să plătim utilităţile la timp şi era să avem blocate, practic, tăiate gazele. Şi, mai mult, după ce am plătit, după două luni jumate, ne-a venit o penalitate de 8.000 de lei, pe lângă factura pe care o aveam de plătit.

Pentru a putea participa la tombolă, oamenii trebuie să-şi achite integral, până la 31 martie, atât impozitul pe proprietăţi, cât şi utilităţile. În primele două luni, încasările din aceste taxe au crescut cu 45 la sută faţă de anul trecut.

Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic: Banii ăştia ne ajută! Suntem cu salariile la timp, cu utilităţile, inclusiv avem bani şi putem să dăm drumul la unele investiţii ca să nu aşteptăm bugetul.

Excursia în Polonia pentru două persoane costă 260 de euro. Pentru mulţi dintre localnici călătoria în afara ţării ar reprezenta o premieră.

Sursă : http://digi24.ro