HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea apei în comuna Aluniș, pentru remedierea efectelor unei avarii

376

Societatea HIDRO PRAHOVA S.A. anunţă oprirea distribuţiei apei potabile în comuna Aluniş, în perioada 29 august -1 septembrie 2020, pentru remedierea efectelor unei avarii produse pe conducta de transport a sistemului microzonal Brebu – Aluniş. În prezent, furnizarea apei pentru abonații din comuna Aluniş se face în limita rezervelor disponibile, până la epuizarea acestora.

Avaria s-a produs din cauza unei alunecări de teren, iar pentru stabilizarea terenului a fost deja turnat un pilon din beton, ce are nevoie de o durată minimă de 72 de ore pentru a deveni funcțional. După acest interval, timpul de încărcare a sistemului va fi de 48 de ore.

Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă toţi consumatorii afectaţi de această oprire să îşi asigure rezerve de apă pentru consum şi uz casnic, în perioada întreruperii furnizării apei.

Înainte de reluarea distribuţiei, vor fi prelevate probe de apă, ce vor fi analizate în vederea asigurării gradului de potabilitate al acesteia, conform reglementărilor în vigoare.