Guvernul Orban vrea să anuleze procedurile de contractare pentru autostrada Comarnic – Brașov și Târgu Neamț – Iași.

545

Guvernul a discutat, în primă lectură o ordonanță privind „anularea procedurilor de contractare a investițiilor prin parteneriat public-privat inițiate de Comisia Natională de Strategie si Prognoza”, precum Autostrada Comarnic – Brașov și Autostrada Târgu Neamț – Iași.  

„A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat.

În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează„, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

Ionel Dancă a precizat că este vorba despre două proceduri aflate în acest moment în desfăşurare: procedura pentru autostrada Comarnic-Braşov şi cea pentru autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„Ambele propuse în mod absolut fantasmagoric de către fostul Guvern a fi realizate în parteneriat public-privat de către o instituţie fără competenţe, fără expertiză în domeniu, respectiv Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort şi vor fi în acest sens analizate pentru identificarea de soluţii realizabile, realiste, de finanţare în perioada următoare”, a precizat Ionel Dancă.