Guvernul cumpără 20 de troleibuze noi pentru Ploiești

1107

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat licitația privind achiziționarea de 20 troleibuze normale de cca.12m destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploiești.

Acestea vor fi împărțite astfel :

-9 troleibuze pentru traseul 202;
-11 troleibuze pentru traseul 44.

Pret pe bucată: 420.000 de euro fără TVA.

Procedura de achiziţie lansată vineri de MDRAP.

Troleibuzele trebuie să îndeplinească condiții speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale și trebuie să asigure o fiabilitate ridicată, o mentenanță scăzută și accesibilitate ușoară la agregate, conform condițiilor specifice de exploatare din orașe.

Specificațiile operaționale ale troleibuzelor vor fi următoarele:
• Durata de funcționare: minim 15 ani;
• Durata de utilizare fără reparație generală: minim 8 ani;

Numărul ușilor de acces pentru călători trebuie să fie de minim 3, situate pe partea dreaptă a troleibuzelor, cu câte 2 foi de uși fiecare, cu funcționare automată și lățime pentru fiecare ușă de minim 1.200 mm.

Scaunele pentru călători, vor fi singulare și nu de tip banchetă și vor fi realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, vopsea înglobată, proprietăți antigraffiti, antivandalism cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie, uşor lavabilă.

Podeaua troleibuzelor va fi realizată în varianta coborâtă. Nu se admit trepte pe toată suprafața disponibilă pentru călătorii aflați în picioare.
Troleibuzele vor fi prevăzute la ușa a II-a cu o rampă pentru facilitarea accesului persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cărucior pentru copii.

Ansamblul de captare a curentului trebuie să fie dotat cu sistem de retragere automată a captatorilor când aceștia se desprind de rețeaua de contact sau au o poziție de funcționare incorectă. Retragerea captatorilor trebuie să poată fi făcută manual și de către conducătorul de troleibuz prin acționarea mecanică a sistemului de trăgătoare automate. 

Troleibuzele vor fi prevăzute cu o instalație de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim şapte camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, tip dom, cu carcasă antivandalism .

Troleibuzele vor fi echipate de către producător cu un sistem pentru internet gratuit Wi-Fi, pentru călători, fiind echipate cu router Wi-Fi separate pentru furnizare de servicii de internet gratuit călătorilor. Cartelele de date vor fi furnizate de utilizator.
Troleibuzele vor fi echipate de către producător cu o instalație electrică de alimentare cu tensiune continuă și stabilizată de +5 V, cu conectori (prize) de tip port USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice ale pasagerilor. 

Atribuirea

I. Componenta financiară (maxim 80 puncte – 80%)
Preţul global va avea o pondere de 80%, valoarea putând varia, autoritatea contractantă fiind interesată să obţină un preţ cât mai avantajos, ţinând cont în mod special de numărul mare de troleibuze ce fac obiectul achiziţiei.

II. Componenta tehnică (maxim 20 puncte – 20%)
Număr suplimentar călători transportaţi (maxim 10 puncte – 10%)
Număr suplimentar călători transportaţi în picioare – maxim 3,5 p – 3,5%
Număr suplimentar călători transportaţi pe scaune – maxim 3,5 p – 3,5%
Factor: Perioada de garanţie extinsă (maxim 6 puncte – 6%)
Factor: Consumul de energie electrică pentru tracțiune – maxim 7 puncte – 7%

Pret pe bucata: 420.000 de euro fara TVA.

Ofertele vor fi deschise pe 14 mai, anunțul fiind postat anunţului pe platforma de achiziţii publice SICAP.