Grupare infracțională organizată, ce ar fi specializată în traficul internațional cu droguri, cocaină și cannabis, destructurată de revelion. FOTO/VIDEO

330

În noaptea de Revelion, în jurul orei 05.00, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași  au desfășurat o acțiune de amploare, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, ce ar fi specializată în traficul internațional cu droguri, cocaină și cannabis, via Olanda-Germania-România, Iași.

Astfel, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind depistate două persoane, care ar fi venit din Germania și ar fi avut asupra lor substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, respectiv aproximativ 600 de grame de substanțe susceptibile a fi cocaină și 176 de grame de substanțe susceptibile a fi cannabis.

Acțiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional și care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor în județul Iași și în județele limitrofe.

De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași.

În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de substanțe susceptibile a fi cannabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de cannabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri.

6 persoane au fost conduse la audieri.

Procurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași care instrumentează cauza a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Vaslui, Serviciului  Rutier Iași și S.A.S. Iași, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale Iași și U.C.A.I.