Giganții germani primesc o lovitură puternică în Europa. Ce se întamplă cu Daimler, BMW şi Volkswagen

640

Comisia Europeană intenţionează să amendeze grupurile Daimler, BMW şi Volkswagen cu până la 1 miliard de euro fiecare, relatează publicaţia germană Der Spiegel, citată de Automotive News Europe.

Decizia vine după ce cei trei giganți auto germani că s-au asociat pentru a reduce eficienţa sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament, scrie News.ro.Producătorii auto germani au colaborat pentru a reduce mărimea rezervoarelor pentru soluţia Adblue şi au convenit să nu includă filtre de reducere a particulelor fine pentru vehiculele cu motoare pe benzină, a relatat Der Spiegel.

BMW a refuzat să comenteze, Daimler a anunţat că a oferit cooperarea sa autorităţilor europene şi că a solicitat statutul de martor colaborator. Volkswagen colaborează la rândul său cu autorităţile.Cooperarea strategică între producătorii auto germani nu este neobişnuită, dar companiile găsite vinovate de încălcarea reglementărilor europene referitoare la formarea cartelurilor riscă amenzi care pot atinge până la 10% din veniturile lor globale.Comisia Europeană a refuzat să comenteze.