Gheorghe Piperea anunţă o lege împotriva împrumuturilor: Nu îi mai permit acestui trader exaltat să joace la poker viitorul acestei naţii

534

Avocatul Gheorghe Piperea și senatorul PSD Daniel Zamfir pregătesc o lege prin care Ministerul Finanțelor Publice va fi obligat să obțină aprobarea Parlamentului și Guvernului înainte de a contracta împrumuturi.

Anunțul vine după ce Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat ”pe banda rulanta” sume importante.

„Câțu a mai făcut azi încă un imprumut de 735 mil. Pe seama noastră, fără acordul nostru, amanetând veniturile noastre și punând în pericol cheltuielile publice pe următorii 20 de ani. Nu vreau să îi mai permit acestui trader exaltat să joace la poker viitorul acestei nații și munca generațililor viitoare.

Săptămâna asta mă voi ocupa, alături de dl senator Dan Zamfir, de redactarea și promovarea în Parlament a unei legi care va interzice acest poker financiar și va impune prudența, transparența și motivarea judicioasă a tuturor împrumuturilor publice.

Niciun imprumut de acest gen, nici chiar emisiunile de obligațiuni sau titluri de stat, nu se vor mai putea face fără asumarea lor prin hotărâre de guvern temeinic justificată.

Niciun împrumut care depășește 10% din totalul veniturilor bugetare într-un an nu va mai fi posibil fără o lege de aprobare în Parlament. Așa funcționează economiile cu rating AAA+, ca SUA. Nimeni nu se sperie de Parlament în SUA. Au contraire.

Când nu există aprobare, investitorii se panichează, și nu invers, cum încearcă în mod ridicol Câțu să ne convingă (la televiziunile sekuriste). Scuzele lui Câțu sunt penibile.

Faptul că joacă poker cu viitorul nostru panichează investitorii, și nu legile prudenței în împrumuturile publice, așa cum va fi legea pe care o pregătim.” conchide avocatul.

Foto: Facebook Gheorghe Piperea