Un bărbat de 53 de ani din Vaslui şi-a pus capăt zilelor după ce a primit o amendă de 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără a avea asupra sa declaraţie de proprie răspundere.

Incidentul a fost anunțat la 112 de fratele bărbatului, care l-a găsit pe acesta spânzurat într-o anexă a gospodăriei.

Bărbatul a intervenit și i-a salvat viața fratelui său. Ulterior le-a spus polițiștilor că fratele său a recurs la gestul extrem din cauza amenzii de 2.000 de lei pe care a primit-o.

Victima a fost transportată la spital, unde i s-a făcut un test rapid pentru COVID-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. În urma examenului radiologic, s-a constatat că pacientul avea și leziuni la unul dintre plămâni, motiv pentru care până la sosirea rezultatelor testelor moleculare, acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență Bârlad.

Fratele a povestit că după primirea amenzii, bărbatul „nu se mai putea linişti”. Înainte de a recurge la gestul extrem, l-a anunţat că iese în curte „să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. Văzând că nu mai revine în locuinţă, fratele a ieşit să-l caute. L-a găsit în ştreang, după magazia de lângă locuinţă.