Gabriela Firea redevine preşedinte al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte al partidului, iar Codrin Ștefănescu înlocuit din funcția de secretar general

533

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost validată, în unanimitate, de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti, au precizat surse politice. De asemenea, Gabriela Firea redevine, prin votul CExN, vicepreşedinte PSD la nivel naţional .

„S-a terminat şedinţa de Comitet Executiv. Am revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent. A fost un vot în unanimitate în Cex pentru a reveni pe aceste poziţii”, a precizat Firea la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv, spunând că Viorica Dăncilă va face mai multe precizări în legătură cu deciziile CEx.

Potrivit surselor participante la şedinţă, Firea şi-a recuperat funcţiile de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi de vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Aceasta rămăsese fără funcţii de conducere în PSD, în octombrie 2018, după ce a luat parte la revolta anti-Dragnea. Urmează să se opereze şi alte modificări în PSD: Titus Corlăţean va deveni purtător de cuvânt al PSD, în locul Liei Olguţa Vasilescu, Rodica Nassar va devni secretar general al PSD, în locul lui Codrin Ştefănescu, iar Paul Stănescu devine preşedinte executiv al PSD.

Codrin Ştefănescu este înlocuit în funcţia de secretar general cu Rodica Nassar, de la PSD Sector 2.

Lia Olguţa Vasilescu îi cedează funcţia de purtător de cuvânt al PSD senatorului Titus Corlăţean.