Gabriela Firea, invitație pentru Victor Ponta și membrii PRO România: Le fac o invitație prietenească!Dacă nu se întorc, să se stabilească o alianță PSD-PRO România

592

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că analizează dacă revine asupra deciziei de a renunţa la funcţiile pe care le deţinea în PSD. Ea susţine că este dreptul premierului Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară a PSD şi că apreciază faptul că Paul Stănescu a fost propus pentru poziţia de preşedinte executiv. „Este o îndreptare a greşelilor de anul trecut, nu sunt adepta situaţiei în care trebuie să plătim poliţe, dar trebuie să facem dreptate şi un pic de curăţenie totuşi în conducerea partidului”, afirmă Firea, care le-a adresat o invitaţie „personală, prietenească” foştilor colegi să revină în PSD.

„Analizez şi să renunţ la ceea ce am anunţat la unul dintre CEX-urile de anul trecut, atunci când ca un gest de onoare mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, funcţia de la Ilfov – doar aceea fiindu-mi luată cu forţa la propunerea preşedintelui de la acel moment al partidului (…) Deocamdată am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor demisii. (…) Cât despre posibile alte candidaturi, nu am discutat pentru că nu era nici locul, nici momentul”, a declarat, marţi după-amiază, Gabriela Firea, după o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă.

Ea a reiterat că nu candidează la şefia PSD şi nici la preşedinţia ţării.

De asemenea, întrrbată dacă justiţia „a omorât” PSD, Firea a spus că au fost multe motive şi nu trebuie dată vina pe oameni care nu au considerat că PSD mai trebuie votat în număr mare.

Întrebată după BPN dacă își dorește ca cei care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea anul trecut să revină în PSD, Gabriela Firea a răspuns: „Categoric, da. Le fac o invitaţie personală, prietenească, pentru că CEx-ul este cel care va decide până la urmă şi reînscrierea şi rechemarea colegilor noştri în PSD. Aşa este normal. Marian Neacşu este un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali, pe timpul domniei sale partidul a fost unit şi nu dezbinat şi a fost bine reprezentat. La fel şi domnul Mocioalcă, domnul Ţuţuianu şi ceilalţi colegi din partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare”.

În cazul unui refuz, ar fi bine să se facă o alianţă între PSD și Pro România, Firea precizând că e o dorinţă a ei, nediscutată cu colegii din CEx.