Gabriela Firea ar putea intra în cursa pentru prezidenţiale

430

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar putea intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale, chiar din partea PSD, după cum a reieşit marţi seara din două intervenţii telefonice la Antena 3 şi România TV, unde aceasta nu a negat un astfel de demers.

  • Gabriela Firea a precizat că va clarifica acest aspect săptămâna viitoare, argumentând că PSD nu se poate comporta ca şi cum ar fi pierdut de pe acum alegerile prezidenţiale.

„Nu putem să stăm aşa, cu mâinile pe piept ca şi cum am fi murit. (…) Eu nu am fost certată cu pesediștii sau cu PSD-ul. 100% mă voi implica în campania prezidențială. Sunt membru PSD, chiar dacă am fost dată afară la un moment dat. Sunt membru PSD și îmi doresc un candidat PSD la alegerile prezidențiale, pe care îl voi susține din tot sufletul. Sub nicio formă nu aș fi de acord ca PSD să arunce un iepure în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse”, a declarat spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă are de gând să candideze la alegerile prezidențiale, Gabriela Firea a spus:

„Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică, și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ.”

Potrivit celui mai noi sondaj CURS, citat de antena3.ro, Gabriela Firea este cel mai bine plasat politician în cursa pentru preşedinţie, la nivelul încrederii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se bucură de un grad de favorabilitate de 47%, depăşindu-l cu câteva puncte procentuale pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Tot joi premierul Viorica Dăncilă a anunțat că este gata să candideze la prezidențiale, dacă partidul i-o va cere.