FRF propune devansarea partidelor din Liga 1 înaintea play-off-ului EURO 2020

510

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a propus în cadrul ședinței de Comitet Executiv programată marți, 14 ianuarie, devansarea partidelor din Liga 1 programate înaintea play-off-ului din martie.

România urmează să întâlnească Islanda joi, 26 martie, într-un meci decisiv pentru calificarea la EURO 2020. Deplasarea către țara gazdă va avea loc marți, pe 24 martie, astfel că timpul de pregătire al meciului ar fi unul limitat, ținând cont că ultimele jocuri ale etapei Ligii 1 sunt programate luni, 23 martie.

Propunerea FRF către Liga Profesionistă de Fotbal a fost de a discuta cu deținătorii de drepturi pentru a analiza posibilitatea ca echipele din Liga 1 care dau jucători la lotul național să fie programate joi sau vineri, adică pe 19 și 20 martie.

Această propunere vine în urma discuțiilor avute cu selecționerul Mirel Rădoi, care ar putea avea la dispoziție jucătorii începând de sâmbătă dimineață. Am câștiga astfel o zi sau chiar două pentru a pregăti duelul cu Islanda. Am găsit înțelegere la reprezentanții cluburilor din Liga 1 în CEx și sperăm să găsim și la deținătorii de drepturi”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Propunerea a fost înaintată către Liga Profesionistă de Fotbal, care urmează să discute cu deținătorii de drepturi pentru a găsi cea mai bună soluție.