Fostul senator PSD, Daniel Savu, numit secretar de stat la comunicații, deși nu are vreo specializare în domeniu

693

Fostul senator PSD de Prahova, Daniel Savu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor prin decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Numirea urmează să fie publicată în Monitorul oficial. Până la ora publicării articolului, Daniel Savu n-a putut fi contactat pentru comentarii.

Absolvent al Facultății de Aeronave București și fost ofițer de informații, Savu nu are, potrivit CV-ului, vreo specializare în domeniul comunicațiilor. În Parlament, a fost membru al comisiei de control SRI.

În Parlament, a fost membru al comisiei de control SRI. Deși până acum nu a arătat vreo preocupare față de domeniul IT, Savu a postat ieri pe Facebook următorul mesaj:

”Industria românească de IT crește puternic în guvernarea PSD!

În 2019, dimensiunea industriei românești de IT&C va depăși 5.1 mld €, DUBLU față de 2013, iar exporturile de software și servicii IT sunt așteptate să atingă 4 mld €, cu 1 mld € în plus față de 2017.

Aceste performanțe remarcabile sunt completate de numărul de specialiști din acest domeniu, care va depăși pragul de 100.000 anul acesta.

Dezvoltăm industriile performante! Pentru că România merită mai mult!”

Savu a fost ofițer SRI în anii 90, recrutat de colonelul Corneliu Păltânea, șeful SRI Prahova.

„Nu aveau oameni (…) Cornel Păltânea (fost șef SRI Prahova – n.red.) m-a ascultat atunci, mi-a spus: ‘Ești bun de contraspionaj’ (…) Se făcea o pregatire de un an, un fel de postuniversitar, ca sa devii ofițer cu acte în regulă (…) Am spus: ‘Dacă ies șef de promoție rămân, înseamnă că am o vocație ascunsă’”, a povestit Daniel Savu la B1tv în 2015, potrivit ziare.com.

Savu s-a înscris în 2015 în cursa pentru șefia PSD împotriva actualului lider, Liviu Dragnea. ”De dragul democrației interne de partid e bine să fie mai mulți candidați”, declara el atunci.

El l-a criticat pe Liviu Dragnea, spunând că „a vazut niște derapaje după ce nu a mai fost președinte Victor Ponta”, în sensul că „au fost lideri care doreau să candideze și li s-a blocat candidatura” și l-a dat exemplu pe Ion Vasile de la PSD Buzau.

Sursă : G4Media