Fost ministru de finanțe: Cat ne ciondănim noi despre alegeri în două tururi, ce tunuri se pregătesc la ANAF și ce firme vor beneficia?

545

Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Ponta, a ieșit astăzi cu o poziție publică în care critică idea premierului Ludovic Orban de a înainta în CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării) o propunere pentru ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranţei naţionale.

In spatele perdelei de fum a alegerilor anticipate, stau alte decizii mult mai importante care implica sume enorme de bani despre care nu vorbim, pentru ca Iohannis si Orban ne tin ocupati cu agenda lor.

Mai exact, Orban tocmai a explicat de ce va înainta în CSAT o propunere pentru ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranţei naţionale. Pentru ca vrea sa prinda evazionistii? Nu! Fereasca sfantul! Vrea sa faca achizitii directe la ANAF. Mai exact, sa evite procedurile corecte și transparente din legile achizitiilor publice pentru achizitionarea serverelor ANAF. Serverele nu sunt agrafe de birou. Vorbim de achizitii mari de hardware.

Ce ziceti? Cat ne ciondanim noi despre alegeri in doua tururi, ce tunuri se pregatesc la ANAF si ce firme vor beneficia? Pai de ce nu punem toate achizitiile prin CSAT si sa facem achizitii directe la tot? De ce ne mai impiedicam de directivele pe achizitii publice si legislatia nationala? Acela sunt pentru „fraierii” care respecta legea. „Desteptii” fac achizitii directe!