Fonduri europene la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești pentru reabilitarea termică și implementarea unui iluminat eficient energetic

1093

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul “EFICIENTIZARE ENERGETICĂ COLEGIUL NAȚIONAL ALEXANDRU IOAN CUZA”.

Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirilor publice în care funcționează Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” Ploiești.

Acesta se va derula în termen de 11 luni de la semnarea contractului de finanțare, iar lucrările executate vor consta în reabilitarea termică și implementarea unui iluminat eficient energetic, la nivelul unității școlare amintite.

Astfel, în contextul acestui proiect, se vor lua o serie de măsuri, dintre care amintim realizarea:  Sistemului constructiv pentru termoizolarea fațadelor, exclusiv soclul;  Lucrărilor de tâmplărie termorezistenta pentru goluri in fațadă;  Sistemului constructiv pentru termoizolarea planșeului peste etajul 2;  Sistemului constructiv pentru termoizolarea soclului;  Lucrărilor de eficientizare a consumului de energie electrica pentru iluminat;

Creșterea eficientei energetică a clădirilor aferente Colegiului National „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Ploiești va implica și realizarea unui sistem de producție energie termica din surse regenerabile, precum și a unui sistem de producție energie electrica din surse regenerabile. Cheltuielile totale ale proiectului sunt în valoare de 4,529,844.80 lei lei.