Focar de COVID-19 la Penitenciarul de Femei din Târgșorul Nou

461

13 persoane private de libertate încarcerate în cadrul Penitenciarului de Femei Ploiesti – Târgşorul Nou au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Menţionăm faptul că nicio altă persoană custodiată nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19.

Conform metodologiei interne, s-a dispus transferarea acestora la Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată pentru gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinute, intensificare monitorizare medicală deţinuţi).

Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie.

Sursa de infectare, necunoscută în acest moment, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în derulare.