Florin Stanciu, directorul Penitenciarului de Femei Târgsor, un personaj greu de revocat

1441

Comisarul Florin Stanciu a fost revocat din funcția de director al Penitenciarului de Femei Târgșor, pe motiv de management defectuos, prin Ordinul Ministrului Justitiei nr 2726 din 10 iulie 2018. De fapt, era a doua revocare și, din motive misterioase, a revenit pe aceeași funcție, în același loc. Dacă organele abilitate să… abiliteze, Florin Stanciu ar trebui să intre în a treia revocare.

În anul 2011, luna martie, la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisarul Stanciu, pe atunci director al Penitenciarului Mărgineni, era sancționat cu schimbarea din funcție de către Ministerul Justiției, în subordinea căruia se află sistemul penitenciar. Florin Stanciu a contestat măsura disciplinară la Curtea de Apel București, însă judecătorii au menținut sancțiunea destituirii sale.

În 2006, Stanciu se prezenta la concurs pentru toate funcţiile de director de penitenciar vacante în jurul Bucureştiului (Jilava, Giurgiu, Mărgineni). Însă soarta îi e potrivnică şi obţine doar nota 3 (trei), fapt care nu-i temperează absolut deloc ambiţiile.

După jenantul eşec, în mandatul ministrului Chiuariu, Florin Stanciu este numit FĂRĂ CONCURS (sau, dacă doriţi, în pofida celui pe care tocmai îl picase) director al Penitenciarului Mărgineni pentru o lună şi un pic.

Pentru că nu a făcut faţă, la sfârşitul lui 2007, a fost numit tot FĂRĂ CONCURS, după cum era obiceiul, şeful Direcţiei Inspecţie din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) unde până în prezent s-a remarcat semnând un tabel şi participând la fenta de control a 11 penitenciare într-o singură zi.

Spre deosebire de ceilalti salariați, conform statutului special, managerii pot fi revocați din funcție fără o cercectare în comisia de disciplină, pe criterii care vizează managementul defectuos, pe baza unor verificări care sunt foarte complexe. Lista revocaților este foarte scurtă, dar lista cu cei revocați de două ori include un singur nume: Florin Stanciu.  Dupa prima revocare pe care a primit-o, s-a intamplat, insa, ceva extrem de ciudat pentru istoria sistemului nostru.

Continuare pe http://stirileproprahova.ro