Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la Digi24, că în urma rectificării bugetare, Sănătatea va primi cei mai mulți bani, iar plata șomajului tehnic se va face din împrumuturi deoarece veniturile de la buget sunt în scădere.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „În special Sănătatea primește mai mulți bani și Munca, dar rectificarea se face în principal pentru Sănătate. Dar și la șomaj tehnic trebuie alocați mai mulți bani.”

Banii pentru șomajul tehnic vor fi luați din împrumuturi pentru că veniturile de la buget sunt în scădere, a declarat ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Trebuie să ne împrumutăm, veniturile de la buget au scăzut. Este clar că și noi, prin măsurile pe care le-am luat, am încurajat. Știu că sunt unele companii care ar fi trebui să plătească și am făcut acest apel la companiile care pot să plătească, să plătească, iar altele nu aveau cum. 

Florin Cîțu: „Veniturile la buget au scăzut cu 20 de miliarde, în timp ce cheltuielile au crescut cu 12 miliarde. A fost destul de dificil, vineri, când trebuia să facem rost de bani pentru a putea achita în avans toate pensiile. (…) Cred că a fost ziua în care am făcut cele mai mari plăţi din istorie de la Ministerul Finanţelor, şi a fost o zi complicată, pentru că pieţele nu funcţionează ca într-un moment normal, ca să te finanţezi pe termen scurt, rapid, şi prin surprindere, pentru că nu ştiam că o să plătim în avans. (…)”.