Filip Jianu, o stea în devenire! Juniorul român, la numai 17 ani a reușit să facă istorie la Australian Open, calificându-se în semifinale

850


Filip Jianu, cap de serie numărul 4, a reuşit una dintre cele mai importante performanţe ale tenisului masculin românesc din ultimii ani, calificându-se în semifinalele probei de juniori de la Australian Open.

După ce în primele trei tururi,  Filip Jianu – cap de serie numărul 4 – a eliminat jucători necotaţi printre favoriţi, astăzi în partida din sferturile de finală, el l-a învins pe Cannon Kingsley (SUA, 15 ITF juniori), scor  7-6(5), 4-6, 6-2, într-o partidă care a a durat 1 oră şi 39 de minute.

Jianu va evolua în penultimul act cu învingătorul dintre Jiri Lehecka din Cehia, 17 ani, locul 11 ITF, şi Emilio Nava din SUA (tot 17 ani), locul 22 ITF şi cap de serie numărul 13.

Totodată, Florin Jianu a fost în semifinale şi la dublu, unde a făcut cuplu cu spaniolul Nicolas Alvarez Varona. Cei doi, favoriţi nr. 2, au pierdut cu 3-6, 4-6 în faţa perechii americane Kingsley/Nava.