Fetiţa care impresionează la balet, câştigând zeci de concursuri naţionale şi internaţionale la doar 11 ani

1209

Sabina Lungu (11 ani), elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Mihail Sadoveanu“ din Galaţi, are o mare pasiune: baletul. Fetiţa a început să facă dans artistic figurativ de la 4 ani şi face senzaţie cu mişcările sale şi expresivitatea corpului  pe scenele marilor competiţii de balet.

Numele Sabinei Lungu este sinonim cu baletul. Deşi are doar 11 ani, fetiţa a obţinut până acum zeci de trofee la concursurile naţionale şi internaţionale la balet. La doar două săptămâni după ce a început să practice dans artistic, pe când avea patru ani, câştiga primul său concurs, cupa „Daniel Nechita“.

Printre cele mai importante competiţii de balet câştigate de Sabina se numără cupa Beja Flour (2014), unde a ocupat locul I, concursul D’aor Grand Prix Buşteni (2017) ‒ locul 1 şi locul 3, concursul „Lebada de Cristal“ ‒ Bucureşti (2017), unde a obţinut două locuri întâi , Concursul „Dance Star Romania“ ‒ Bucureşti (2018) ‒ unde şi-a trecut în cont două locuri doi, calificându-se la Dance World Croaţia. Ultimul concurs câştigat a fost  Dance Open Galaţi 2018, de unde a plecat acasă cu toate premiile, asta însemnând că s-a clasat pe primul loc la toate cele şase stiluri de balet din concurs.

La o vârstă la care alţi copiii nu ştiu decât de joacă şi gadgeturi, Sabina ne vorbeşte de miile de ore de muncă pe care a trebuit să le facă ca să poată ajunge la o precizie a mişcărilor aproape de neimaginat, lucru esenţial pentru a performa în această artă, unde concurenţa este acerbă. „În timpul oricărei mişcări trebuie să te gândeşti cum ai braţele şi picioarele, trebuie să le ţii încordate foarte bine. În plus, trebuie să ştii cum le faci, să ştii că acea mişcare pe care o faci trebuie să fie sigură“, ne introduce puţin fetiţa în lumea fascinantă a baletului

Deşi abia îşi începe viaţa, fetiţa ştie foarte bine ce vrea să facă încă de acum. „Aş fi vrut să devin balerină în România, dar aici balerinii nu sunt prea apreciaţi“, ne mărturiseşte micuţa artistă cu o umbră de regret. S-a înscris pentru a urma secţia de balet a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi, iar din clasa a IX-a plănuieşte să se mute la Chişinău, pentru a studia cu profesori de talie internaţională la balet, la  Liceul de Coregrafie.

Citeste mai mult: adev.ro/pp6o1m