FCSB și Universitatea Craiova continuă în Europa League

633

Două din cele trei echipe angrenate joi, 1 august, în turul doi preliminar al Europa League, s-au calificat în etapa următoare.

În primul meci al zilei, FC Viitorul a încercat să întoarcă rezultatul din tur cu Gent (3-6), însă scorul obținut pe stadionul din Ovidiu, 2-1, nu a fost suficient pentru calificarea în turul trei preliminar. FC Viitorul a pierdut cu 5-7 la general, încheind astfel aventura europeană.

Universitatea Craiova a trăit un retur plin de suspans. Formația din Bănie a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se impune în fața celor de la Honved Budapesta. Partida s-a încheiat fără gol atât la finalul timpului regulamentar, cât și al prelungirilor.

La loviturile de departajare, Pigliacelli a parat trei din cele patru execuții ale maghiarilor, în timp ce pentru craioveni au înscris Alex Ioniță, Carlos Fortes și Alex Cicâldău, impunându-se cu 3-1.

Universitatea va întâlni AEK Atena în turul trei preliminar. Cele două formații se vor întâlni într-o ”dublă” manșă programată pe 8, respectiv 15 august.

Și vicecampioana României continuă în Europa League, deși a pierdut partida retur cu Alashkert, scor 3-2. FCSB a avut o primă repriză dificilă la Giurgiu, pe care a încheiat-o condusă și cu un om în minus, după eliminarea lui Bălașa (27). Lucrurile s-au mai reglat puțin în a doua repriză. Coman (59) a înscris golul care a adus liniștea în formația roș-albastră, iar cel mai bun jucător al armenilor din prima repriză, autor a unei ”duble”, Marmentini, a fost eliminat (63).

FCSB va juca împotriva cehilor de la Mlada Boleslav în turul trei preliminar, pe 8 și 15 august.