FCSB s-a calificat în finala Cupei României. A doua semifinală, Sepsi – Poli Iași, se joacă joi

555

Returul primei semifinale a Cupei României a adus deznodământul pe care FCSB îl aștepta încă din urmă cu două săptămâni, atunci când s-a impus în deplasare cu 3-0. Roș-albaștrii au câștigat și manșa secundă, scor 1-0, și vor juca prima finală din 2015 încoace!
Într-un moment în care dinamoviștii forțau marcarea unui gol rapid care să le ofere o șansă la o revenire spectaculoasă, FCSB a pornit pe un contraatac fulger care a adus deschiderea scorului. Era minutul 2 când, în mare viteză, balonul pasat de Olaru a ajuns în fața porții la Adi Petre, care a avut o misiune ușoară. 1-0 și calificarea părea decisă încă din start.

A urmat un joc pe care FCSB l-a controlat cu calmul pe care i l-a permis avansul uriaș. Nici măcar tânărul portar Răzvan Udrea, debutant la nici 19 ani, nu a avut emoții.

Mihai Popescu a încercat să înscrie cu un șut de la distanță (30), iar apoi Grigore a reluat cu capul din centrarea lui Șerban (41), dar de fiecare dată balonul nu a fost pe cadrul porții. Repriza a fost aproape de a se încheia cu un gol spectaculos al lui Dennis Man (42), dar mingea șutată puternic s-a dus în plasa laterală.

Puștiul Udrea s-a remarcat și el în debutul părții secunde, atunci când a scos bine balonul șutat de Ionuț Șerban din lovitură liberă (47). A urmat un joc de posesie în terenul lui Dinamo, cu mai multe șanse create de jucătorii ofensivi ai lui FCSB. Coman a pătruns în centru și a tras alături de la 16 metri (56), Tănase a încercat fără succes să îl surprindă pe Straton cu un șut pe sub zid din fază fixă (70), iar Man a țintit bara cu un șut pe colțul scurt (77).

Cele două victorii o trimit pe FCSB în finala de la Ploiești, din 22 iulie, acolo unde va întâlni pe Sepsi sau Politehnica Iași. Formația din Sfântu Gheorghe va începe returul de joi, din Copou, ora 20:00, cu un avantaj de 5-1 la general.

Finala Cupei României din acest an va fi prima pentru FCSB din 2015 încoace. În urmă cu 5 ani, trupa condusă de Costel Gâlcă reușea să cucerească trofeul învingând-o pe Universitatea Cluj cu 3-0.

FCSB – Dinamo 1-0, 4-0 la general
A marcat: Ad. Petre (2)
FCSB: Udrea – Crețu, Miron, Ov. Popescu, Panțîru (Pantea, 77) – Olaru (Perianu, 46), Vînă, Fl. Tănase – Man, Ad. Petre (Cr. Dumitru, 52), Fl. Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă

Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, M. Popescu, Sin – I. Șerban (V. Lazăr, 73), R. Grigore – Moldoveanu (Sorescu, 46), Mihaiu (Borcea, 90+1), Neicuțescu (Skovajsa, 46) – Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea

Rezultatul urmează să fie omologat.