FC Petrolul Ploiești pierde partida disputată astăzi și Cristian Vlad demisionează din funcţia de preşedinte al clubului

478

In urma rezultatului consemnat în partida de astăzi, dintre FC Petrolul Ploieşti şi ACS Daco-Getica Bucureşti, încheiată cu victoria oaspeţilor, scor 3-1, preşedintele clubului, Cristian Vlad, a luat decizia de a demisiona din funcţie.

În perioada următoare vor fi luate deciziile în ceea ce priveşte viitoarea structură de conducere a clubului nostru.

Într-un moment ce-i părea extrem de favorabil, Petrolul n-a reuşit să profite de paşii greşiţi comişi de echipele aflate în zona promovării, pierzând cele trei puncte puse în joc în confruntarea disputată, pe „Ilie Oană”, cu Daco-Getica Bucureşti. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 3-1, toate cele patru goluri ale întâlnirii fiind marcate în prima repriză.

Despre jocul de astăzi n-ar fi prea multe de spus. Doar că „găzarii” au arătat, ca de atâtea ori pe parcursul acestui sezon, că sunt principalii lor adversari, dând cu piciorul şansei de a reintra cât se poate de serios în lupta pentru accederea în primul eşalon.

Daco-Getica, formaţie ameninţată cu retrogradarea, a surprins încă din startul partidei, reuşind să deschidă scorul repede, prin Stancu (17), cel care, după un un-doi cu Nsiah, a rămas singur cu Bolboaşă şi a înscris cu un şut trimis, de la 12-14 metri, lateral dreapta, la colţul scurt. Petrolul a reacţionat potrivit şi părea să aşeze jocul pe un făgaş favorabil, mai ales după ce ARNĂUTU (30) a restabilit egalitatea, punctând cu o lovitură de cap după o centrare venită, de pe stânga, de la Ţigănaşu.

Doar că senzaţia revenirii s-a spulberat rapid, pentru că arbitrul Cătălin Buşi a dictat, cu mare uşurinţă, o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, după un duel aerian între Sarris şi Martin, iar Nsiah (37) i-a readus pe bucureşteni în avantaj. Şi nu doar atât, ci i-a trimis cu totul la podea pe petrolişti, cei care au terminat prima repriză la fel ca un boxer numărat în picioare. Grecu (39) a ţintit transversala cu un şut de la 22 de metri, lateral stânga, şi tot el avea, peste doar două minute, să-l învingă pe Bolboaşă, punctând din interiorul careului, după o pasă a lui Nsiah.

Şi astfel, meciul era practic jucat, pentru că, în repriza a doua, trupa lui Gigi Mulţescu n-a reuşit să răstoarne situaţia pe tabela de marcaj. E drept, s-a jucat într-un singur sens, dar cu multă precipitare, iar atunci când ocaziile clare au apărut, portarul Gavrilaş a intervenit salvator, aşa cum s-a întâmplat la „capul” lui Arnăutu sau la şutul, din apropiere, al lui Moldoveanu.

Petrolul pierde, astfel, cel de-al doilea meci consecutiv pe teren propriu şi rămâne pe locul cinci în clasament, cu 62 de puncte, la patru lungimi distanţă de ultima ocupantă a podiumului, Universitatea Cluj.

În etapa viitoare, „galben-albaştrii” vor merge la Constanţa, pentru jocul cu Farul, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 15.30.