FC Petrolul Ploiești este obligată să obțină doar victorii până la sfârșitul sezonului pentru a promova!

711

După două înfrângeri consecutive, petroliştii au pierdut teren în lupta pentru promovare, având nevoie, acum, de un parcurs fără greşeală până la finele sezonului pentru a mai putea spera la un loc pe prima scenă a fotbalului românesc. În acest context, victoria devine un obiectiv obligatoriu pentru meciul pe care „lupii” îl vor disputa în acestă seară, de la ora 19.30, pe terenul lui CS Mioveni.

Deşi, la un moment dat, succesele cu „U” Cluj şi Aerostar Bacău păreau să-i fi plasat pe un culoar ideal, de unde să declanşeze sprintul decisiv pentru promovare, eşecurile dureroase ce au urmat, cu FC Argeş şi la Oradea, i-au aruncat pe petrolişti în coada plutonului ce luptă pentru participarea în primul eşalon.

Astfel, din acest moment, elevii lui Gigi Mulţescu trebuie să scoată maximum posibil din cele opt meciuri ce le-au mai rămas de disputat, având nevoie, în acealaşi timp, şi un un joc al rezultatelor favorabil, pentru a mai putea spera până la capăt. Meciul de mâine, de la Mioveni, devine, aşadar, absolut vital, un hop pe care „lupii” sunt obligaţi să-l treacă victorioşi pentru a rămâne în cursa pentru un loc pe podiumul clasamentului.

Petroliştii au plecat spre Mioveni, după un antrenament efectuat la Strejnic, Gigi Mulţescu optând pentru un lot de 20 de jucători pentru întâlnirea de la Mioveni. Nu sunt disponibili căpitanul Laurenţiu Marinescu şi fundaşul dreapta Florin Borţa, ambii primind câte o etapă de suspendare după cartonaşele roşii văzute la Oradea, în rest neexistând probleme de efectiv.

Partida de astăzi, ce va începe la ora 19.30, va fi condusă, de la centru, de către Andrei Florin (Tg. Mureş),  cel care, ca fapt divers, a arbitrat şi partida tur, disputată pe „Ilie Oană”, şi încheiată nedecis, 0-0. Arbitri asistenţi vor fi Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Ovidiu Timar (Marghita-Bihor), iar ca observatori au fost delegaţi Florin Hîncu (Braşov) şi Mircea Bucur (Tg. Mureş).