FC Petrolul Ploiești a câștigat cu 7-0 la Cluj și se duce în sferturile Cupei României!

349

Conștienți de faptul că nu trebuie să o trateze cu superficialitate pe Sănătatea, echipă care are obiceiul să producă surprize în Cupa României, petroliștii au început așa cum trebuie meciul de la Cluj, raportul de forțe, vizibil încă din startul confruntării, indicând fidel diferența de eșaloane și, implicit, de valoare dintre cele două combatante.

Cu o garnitură de start împănată cu foști prim-divizionari, ajunși însă la apusul carierei, Sănătatea a trecut cu bine doar peste primul sfert de oră, după care superioritatea „lupilor” s-a concretizat și pe teren, și pe tabela de marcaj. YOUNES (17), omul cu golul calificării din turul anterior, a fost cel care a deschis și ușa spre sferturile de finală, atunci când a „înțepat” balonul pe lângă Lăzăreanu, după un corner bătut de pe dreapta de Gavrilă, pe colțul lung, de unde Manolache a recentrat în fața porții gazdelor!

Patru minute mai târziu, lucrurile au devenit și mai simple, pentru că GAVRILĂ (23) a plasat perfect cu capul, de la 12 metri, lateral dreapta, la colțul lung, și tot el a dus scorul la 3-0 chiar înainte de pauză, după o pasă ideală primită de la Younes și un dribling scurt cu care l-a pierdut pe drum pe Lăzăreanu!

„Lupii” au menținut ritmul și în partea a doua, iar jocul a curs, astfel, spre o victorie cât se poate de reconfortantă. GAVRILĂ (63) și-a trecut în cont hattrickul, punctând din fața porții după o centrare de pe stânga de la Țicu, MARINESCU (78) și-a marcat cum se cuvine revenirea, învingându-l pe Lăzăreanu cu un șut plasat, trimis de la marginea careului mare, BLĂNARU (80) a spart și el, în sfârșit, gheața în tricoul „galben-albaștrilor”, iar ARNĂUTU (84) nu putea rata ocazia de a-și trece numele pe lista marcatorilor în cel mai categoric succes al echipei noastre din ultimele sezoane.

Petrolul merge, astfel, în sferturile de finală ale Cupei României, fază care se va disputa în primăvara lui 2020. Până atunci, rămân de dus luptele din campionat, iar sâmbătă, de la ora 11.30, „lupii” vor reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu ASU Politehnica Timișoara.

CS Sănătatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 0-7 (0-3)