FC Petrolul nu a promovat în liga 1

482

N-a fost loc de miracole în ultima etapă a sezonului şi, după ce a cedat pe propriul teren în faţa Academicăi Clinceni, Petrolul a terminat campionatul în afara podiumului Ligii 2. „Lupii” au suferit cea de-a treia înfrângere, din această primăvară, pe „Ilie Oană”, scor 2-3 (1-2), reuşitele ploieştenilor fiind semnate de către Laurenţiu Marinescu şi Bogdan Rusu.

Cu speranţele pentru baraj ţinând mai mult de domeniul fantasticului, înaintea unei ultime etape în care o eventuală victorie în faţa Clinceniului n-ar fi fost suficientă fără o surpriză de proporţii la Cluj, petroliştii n-au izbutit să-şi facă nici măcar jumătatea lor de treabă. „Lupii” au clacat, din nou, pe „Ilie Oană”, pentru a treia oară chiar în această primăvară, şi n-au avut, astfel, nicio şansă în duelul de la distanţă cu Universitatea Cluj, autoarea unei victorii „de serviciu” în faţa Pandurilor.

Pentru trupa lui Gigi Mulţescu lucrurile au stat rău încă din start, pentru că, după o eroare a lui Ghinga, atacantul oaspeţilor, Buziuc (8), a profitat şi, după ce l-a driblat pe Lungu, a deschis scorul. Tot el avea să-l şi majoreze, aproape de capătul primei jumătăţi de oră, atunci când, la o centrare de pe stânga a lui Horşia, „nouarul” oaspeţilor a deviat decisiv, de la 7-8 metri (28).

„Lupii” au revenit în joc chiar înainte de pauză, „căpitanul” MARINESCU (41) transformând o lovitură de pedeapsă acordată după un fault comis asupra lui Rusu, şi au început bine partea a doua, apropiindu-se tot mai serios de buturile adverse. Portarul Robert Vâlceanu (46) s-a opus salvator la şuturile lui Ştefănescu şi Moldoveanu, apoi s-a aflat pe direcţia „capului” lui Rusu (51), iar Cazan (62), nemarcat în marginea careului mic, a ratat o ocazie imensă, trimiţând peste transversală! Şi, în plină cursă a „găzarilor” pentru restabilirea echilibrului pe tabela de marcaj, Academica a mai lovit o dată, atunci când Dumitru a pătruns pe dreapta, a centrat în faţa porţii, iar Marrone (72) a reluat simplu, fără speranţe pentru Lungu!

Pe final, Petrolul n-a mai reuşit decât să reducă din handicap, RUSU (83) înscriind cu un şut din mijlocul careului, Academica mergând, astfel, în prima ligă cu o dublă victorie obţinută în faţa „galben-albaştrilor”. Un sezon pe care „lupii” l-au abordat cu speranţe mari, dar pe care l-au ratat, terminând doar pe poziţia a patra, în afara obiectivului promovării!