FC Petrolul luptă, în continuare, pentru promovare, o serie de victorii pe linie în cele cinci etape rămase de disputat până la finalul sezonului putând duce echipa noastră până cel puţin pe locul de baraj. Iar primele trei puncte par deja acontate, meciul de astăzi, de pe „Ilie Oană”, cu Dacia Unirea Brăilă (ora 11.00), nefiind unul care să ridice, în mod normal, mari probleme elevilor lui Gigi Mulţescu.
Succesul obţinut la Constanţa a readus speranţele în tabăra noastră, iar matematica ne dă şanse la un loc pe podium, cu condiţia să obţinem toate cele 15 puncte din jocurile rămase de susţinut până la final. Deocamdată, Petrolul se află la patru lungimi în spatele locului trei, ocupat de către Universitatea Cluj, dar speră să profite de eventualii paşi greşiţi ai ardelenilor, în primul rând, sau, de ce nu, chiar ai celorlalte echipe aflate în fruntea clasmentului.
Pentru jocul cu Dacia Unirea Brăila, prima echipă retrogradată matematic, „lupii” îşi pot exersa atacul, chiar şi în condiţiile în care se confruntă cu absenţe de bază din compartimentul ofensiv. Astfel, „căpitanul” Laurenţiu Marinescu va fi suspendat, după ce, la Constanţa, a primit cel de-al şaptelea cartonaş galben al sezonului, la fel cum se va întâmpla şi cu golgheterul Sergiu Arnăutu, aflat şi el, tot după jocul din ultima etapă, la cel de-al şapteala avertisment stagional. Cu siguranţă, însă, se vor găsi soluţiile suficiente pentru înlocuirea celor doi, astfel încât „găzarii” să obţină o victorie fără emoţii.
Jocul de astăzi, ce va debuta la ora 11.00, va fi condus de către o brigadă alcătuită din Vlad Baban (Iaşi) – Cosmin Bojan (Tg. Mureş) şi Mihăiţă Adrian Noroc (Botoşani). Arbitru de rezervă va fi Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe), iar ca observatori au fost delegaţi Victor Stănişteanu (Buzău) şi Lucian Cârjă (Constanţa).
Cine sunt adversarii
Una dintre cele mai vechi echipe din fotbalul românesc, Dacia Unirea Brăila şi-a serbat, în acest an, centenarul, clubul de la marginea Dunării având ca dată de naştere ziua de 15 martie 1919! În tot acest veac, clubul brăilean, purtând de-a lungul timpului mai multe denumiri, a bifat şapte prezenţe pe scena primului eşalon, 60 de apariţii în eşalonul secund şi 12 în cel de-al treilea. Performanţa de vârf a Dunării o reprezintă finala Cupei României, disputată în 1993 şi pierdută în faţa Universităţii Craiova. La un an de la acel moment, Brăila retrograda în Divizia B, iar, de atunci, a navigat doar între ligile inferioare, fiind ameninţată, în câteva rânduri, chiar cu dispariţia.
Sezonul în curs este unul de coşmar pentru Dacia Unirea, deja prima retrogradată matematic. Brăilenii s-au confruntat cu mari probleme financiare şi, chiar dacă în prima parte a campionatului au încropit un lot alcătuit din mulţi străini, n-au putut să facă faţă competiţiei. Trupa lui Florentin Petre a adunat doar 19 puncte, din patru victorii şi şapte remize, iar golaverajul este unul dezastruos, cu 27 goluri marcate şi 95 primite. Astfel, la Ploieşti, Dacia ar putea depăşi graniţa celor 100 de goluri încasate, lucru perfect posibil, în condiţiile în care, în ultima vreme, a abandonat definitiv lupta, preferând să joace, cu mici excepţii, cu juniorii, aşa explicându-se şi înfrângerile clare suferite recent (0-8 cu Universitatea Cluj, 0-9 cu Aerostar Bacău).