FC Petrolul – ACS Energeticianul 2-0. Oxigen în lupta pentru promovare

790

Petrolul a bifat cel de-al doilea succes din 2019, câştigând partida disputată, în această seară, pe “Ilie Oană”, cu ACS Energeticianul. “Lupii” s-au impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de către Arnăutu şi Robert Moldoveanu, menţinându-se, astfel, la trei lungimi distanţă de ultima poziţie promovabilă direct.

Fără altă variantă decât victoria, petroliştii au început tare jocul cu Energeticianul, o formaţie care a aliniat mulţi jucători tineri în formula de start. Unul dintre ei portarul Teodor Axinte (18 ani), cel care a trebuit să suporte asediul “artileriei” petroliste încă din primele minute ale confruntării. Şi a făcut-o cu brio, pentru că a salvat incredibil la reluarea, din 8 metri, a lui Ştefănescu (5), apoi a respins, de sub transversală, şutul aceluiaşi Ştefănescu (7), şi s-a opus chiar şi la penaltyul bătut, în dreapta sa, de către Marinescu (9), o lovitură de pedeapsă dictată după ce Daniel Lung a avut o intervenţie în urma căreia i-a spart, la propriu, capul lui Bucşa.

Norocul oaspeţilor a persistat, pentru că Dragu (10) a respins de două ori de pe linia porţii, într-un interval de doar trei secunde, la şuturile lui Puşcaş, însă, în cele din urmă, ARNĂUTU (20) i-a încheiat perioada magică lui Axinte, atacantul “lupilor” marcând mult aşteptatul gol după ce a recuperat un balon la 25 de metri de buturile adverse, a avansat până în marginea careului mare şi a şutat imparabil!

Până la pauză nu s-a mai marcat, deşi ocazii au mai fost, dar Marinescu (31), Ştefănescu (37) sau Moldoveanu (39) au continuat să-l evidenţieze pe Axinte, iar partea secundă a fost deschisă de o nouă ratare a lui Ştefănescu (47), mijlocaşul ploieştenilor şutând, dintr-o poziţie ideală, peste poarta adversă.

Şi cum desprinderea pe tabelă a întârziat să apară, oaspeţii au îndrăznit ceva mai mult în ofensivă şi n-a lipsit mult să dea lovitura, atunci când Alexandru Popescu (79) a trimis, de la zece metri, pe direcţia lui Cezar Lungu.

Imediat, Robert Moldoveanu (80) a trecut de fundaşii adverşi şi, după ce l-a driblat şi pe Axinte, a trimis spre poartă, dar Misăraş a reuşit să se replieze şi să respingă in-extremis. La următoarea tentativă, însă, MOLDOVEANU (82) n-a mai ratat, reuşind să aducă liniştea cu un gol marcat după ce a primit o pasă excelentă de la Rusu şi a plasat balonul pe lângă portarul advers.

Aşa s-a scris istoria unui meci în care senzaţia rămasă a fost aceea a unei victorii mult mai categorice decât a lăsat-o să se înţeleagă scorul consemnat, la final, pe tabela de marcaj, Petrolul obţinând o victorie scontată, cu ajutorul căreia rămâne implicate în lupta promovării.

După 25 de etape, formaţia noastră ocupă locul cinci în ierarhia Ligii 2 Casa Pariurilor, cu 50 de puncte, iar duminică, de la ora 18.00, va juca, la Timişoara, cu ASU Politehnica.