FC Petrolul a învins la Timișoara!

427

Cu două goluri marcate în prima repriză, de către Puşcaş (10) şi Rusu (44), Petrolul a tranşat meciul din deplasare cu Ripensia Timişoara, rămânând, astfel, în cursa pentru un loc în primul eşalon.

„Lupii” au legat cel de-al treilea succes consecutiv, impunându-se în această seară, fără emoţii, la Timişoara, în jocul disputat, pe „Dan Păltinişanu”, cu Ripensia.

Echipa lui Gigi Mulţescu a deschis repede scorul, PUŞCAŞ (10) înscriind, cu capul, după o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către Marinescu şi continuată de o deviere a lui Rusu, şi a continuat, până la pauză, să controleze clar ostilităţile. Marinescu (16) a trecut pe lângă desprindere, ratând o ocazie imensă atunci când, singur la marginea careului advers, a trimis prea „moale” spre poartă şi i-a permis lui Toma să îndepărteze pericolul, iar Moldoveanu (37) a irosit şi el şansa lui 2-0, trimiţând pe lângă bară, de la colţul scurt, după o pasă venită de la Arnăutu.

Chiar înainte de pauză, RUSU (44) a fructificat, cu o lovitură de cap, centrarea expediată de către Borţa, aşa încât petroliştii puteau intra mult mai liniştiţi la vestiare, după o primă repriză care a lăsat, însă, urme adânci, Ştefănescu şi Cazan căzând victime atacurilor dure ale jucătorilor timişoreni.

La scurt timp după reluare, Rusu (53) a avut şansa „dublei”, dar, rămas singur cu Moldovan, a trimis, de la 12 metri, în bara din stânga, după care Ripensia a încercat să reintre în meci, profitând şi de faptul că, forţaţi de schimbările apărute în urma accidentărilor, „lupii” s-au văzut nevoiţi să tot schimbe sistemul din mers.

Gazdele au apărut, astfel, mai mult în ofensivă, au avut o bară, la devierea lui Ghinga (75) ,şi încă o ocazie bună, la „capul” lui Drăghici (79), dar, una peste alta, „lupii” au ştiut cum să gestioneze ultima jumătate de oră, astfel încât să-şi securizeze cele trei puncte. Iar meciul de la Timişoara a consemnat şi debutul tânărului mijlocaş Daniel Enache (17 ani), autorul unei prestaţii extrem de curajoase, ce putea fi încununată cu un gol, dacă, în prelungirile confruntării, mingea n-ar fi întâlnit transversala la un şut superb expediat de la mare distanţă.

Petrolul obţine, astfel, o victorie care o ţine aproape de podiumul clasamentului, apropiindu-se, după remiza „albă” de la Clinceni, la cinci puncte de Academica şi la numai două de Universitatea Cluj, acum, când au mai rămas trei etape de disputat din acest sezon.

Luni, de la ora 18.00, „lupii” revin pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu deja retrogradata ACS Poli Timişoara.