EXCLUSIV! Știre de ultimă oră: Sebastian Ghiță, audiat în legătură cu plângerile făcute împotriva DNA Ploiești

1457

Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru phon.ro că fostul deputat Sebastian Ghiță, a fost audiat mai bine de 4 ore, ieri, prin videoconferință, în legătură cu plângerile făcute împotriva magistraților de la DNA Ploiești.

Reamintim ca fostul deputat Sebastian Ghiță este cercetat în peste 5 dosare, el susținând în permanență abuzurile făcute de magistrații de la DNA Ploiești, inclusiv la adresa șefei DNA de pe aceea vreme, Laura Codruța Kovesi.

„DNA astăzi este noua securitate. Îi are pe aceşti acoperiţi, nu are control parlamentar. Se negocia pe cine să toarne şi pe urmă cereau şi ceva despre Ghiţă. Pune microfoane, trimite microfoane. DNA are şi informaţii şi acoperiţi şi ascultări. Am lăsat această instituţie ambasadelor ca să fie securitatea din vremea comuniştilor”, declara Ghiţă nu cu mult timp în urma.

La sfârșitul anului trecut, Sebastian Ghiță, în prezent aflat în Serbia, a anunțat că a depus plângere împotriva fostei șefe a DNA la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, recent înființată. Ghiță o acuză de Kovesi că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI.