Eugen Teodorovici vrea angajări la stat fără concurs

563

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat că este nevoie de stimularea angajărilor în sistemul de finanțe, afirmând că o soluţie este angajarea, fără examen, a absolveților de facultăți cu profil economic, de stat sau private, ce au avut medii peste 8.

„Nu este suficientă o lege pentru a schimba un sistem. Este nevoie de oameni tineri. (…) Mecanismul să fie ca orice facultate de profil economic acreditată, toți cei care sunt absolvenți cu o medie decentă să poată intra în sistemul de finanțe”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Eugen Teodorovici a afirmat că o medie minimă pentru a avea acces la sistemul de finanțe poate să fie 8, iar studenții pot proveni atât din școli de stat cât și private.

„Minim 8 (mediade absolvire –n.r.), este o propunere. Să intre în sistem fără acel examen. Stau șase luni, după care se face o analiză și dacă a corespuns cerințelor, să rămână în sistem”, a adăugat ministrul de Finanţe.

Eugen Teodorovici a afirmat că în perioada următoare vor ieși la pensie circa 2.500 de angajați din sistemul de Finanțe, motiv pentru care trebuie luate măsuri urgente.

Angajarea fără examen ar urma să se aplice și celor care au terminat o școală de profil, dar a plecat peste hotare și vor să revină, a precizat Eugen Teodorovici.